Menü Kapat

TAROT KARTLARINDA MİNÖR VE MAJÖR KART FARKI

TAROT KARTLARINDA MİNÖR VE MAJÖR KART FARKI - Blog - Nar Fal

Her tarot falı okuması, majör ve minör arkana kartlarını karıştırmayı içerir, ancak bunların farkını hiç merak ettiniz mi?

Tarot, kendi sezgimize erişmemize yardımcı olmak için duyguları çağrıştıran semboller ve resimler kullanır. Kartlar yalnızca size geleceği göstermek için değil, şimdiki zamana ilişkin algılarınızı anlamanıza da yardımcı olmak için tasarlanmıştır, böylece düşüncelerinizi buna göre şekillendirebilir ve davranışlarınızı değiştirebilirsiniz.

Bir gerçek tarot falı okuması, deneyimlerimizden ders alıp almadığımızı veya olumsuzlukların size neler yaşattığını ve umudu bulup bulamadığımızı belirleyebilir. Tarot okumanın amacı bizi gelecek hakkında korkutmak değildir ve bu noktada bazı insanlar tarot falı bakma aslında ne kadar yararlı olduğunu tamamen yanlış anlarlar.

TAROT FALI İÇİN MAJÖR ARKANA KARTLAR

Majör Arkana, yaşadığımız olgunlaşma sürecini anlatır. Majör arkanadaki kartlar gerçekçi olmazsak kendimize zarar veren eğilimlerimizi ortaya çıkarabilir.

Majör Arkana, bilge olmak için Majör Arkananın diğer 21 kartından geçmesi gereken ve Dünya’ya geldiklerinde başkalarına tavsiyelerde bulunabilecek biri olan “Aptal” kartıyla başlar. Dengeli bir kişiliği temsil eder.

Sezgimiz, yaratıcılığımız, otoritemiz, sözlerimizin gücü, bir şeyin bizim için doğru olmadığına karar verme yeteneğimiz ve hatta zaman ayırmanın değeri gibi en derin parçalarımıza erişmemize yardımcı olur. Açılımı yapılırken tarot falı bize bir zaman çizelgesi göstermek için ayarlandığından, geçmişteki düşüncelerimizi, mevcut durumumuzu ve gelecek için projeksiyonumuzu yaratan yollara dair fikirler de verebilir.

Uzun lafın kısası, Majör Arkana kartları, temel inançlarımızı şekillendiren yaşamı değiştiren durumlarla ilgilidir. Hedeflerimizi ne zaman değiştirdiğimizi veya ne zaman bir başkalaşım geçirdiğimizi deneyimlerimizle ortaya koyarlar. Bize yardım eden veya engelleyen düşüncelerimizi bize geri yansıtarak, daha büyük hedeflerimizi ve kararlarımızı kendi iyiliğimiz için yönlendirebilmemiz için sezgilerimizle güçlendiğimiz daha yüksek bilinç durumlarına geçmemize izin verirler.

TAROT FALI İÇİN MİNÖR ARKANA KARTLAR

Hayatımızın en önemli anlarını oluşturan daha küçük olaylar Küçük Arkana ile tasvir edilir. Bu eylemler, yardımcı veya engelleyici düşünceler ve inançlar tarafından yönlendirilir. Örneğin, her gün fast food yemek gibi küçük bir eylem, başa çıkmamız gereken bazı acıları bastırmak için duygusal bir tepki olabilir.

Minör Arkana’nın 56 kartının 4 bölümü paramızı (beş köşeli yıldızları), duygularımızı (kupalar), düşüncelerimizi ve sözlerimizi (kılıçlar) ve tutkularımızı (asalar) temsil eder. Bu 4 kategorinin her biri 1’den 10’a kadar numaralandırılmıştır, bu da Minör Arkanayı kendi zihninizin işleyişinin ayrıntılarını ortaya çıkarmak için yorumlamayı kolaylaştırır. Çift sayılar 2, 4, 6, 8 ve 10 uyumlu enerjiyi ve meyve veren şeyleri temsil eder. 1 yeni bir başlangıçtır ve 10, hayatınızdaki daha küçük bir döngünün doruk noktasıdır.

SONUÇ 

Her ikisinde de geleceğin taşa yazılmadığını akılda tutmak çok önemlidir. Bazı insanlar Tarot okumaktan korkarlar çünkü bunun hakkında hiçbir şey yapamayacakları bir geleceği ortaya çıkardığını düşünürler. Gerçekte, tarot falı okumaları yalnızca, bir yolda devam etmek mi yoksa rotayı değiştirmek mi istediğinize karar vermenizde sizi güçlendirmek adına farkındalık yaratmak için kullanabileceğiniz kalıpları ortaya çıkarır.

İlgili yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir