Menü Kapat

Mitolojik İlginç Yaratıklar

Mitolojik İlginç Yaratıklar | Blog - Nar Fal

Mitolojik İlginç Yaratıklar

Mitolojik İlginç Yaratıklar Nelerdir?

Pixiu

Çin mitolojisinde yer alan bir varlıktır. Kötü ruhları uzak tuttuğu söylenir. Bununla birlikte zenginliğe yol açtığı da söylenir. İsmini çevirdiğimizde kanatlı aslan olduğunu görürüz. Çok güçlü bir varlık olması nedeniyle koruyucu bir özelliği olduğuna inanılır. Çin’de en uğurlu varlık olduğu görülmektedir.

Sphinx

Mısır mitolojisinde ortaya çıkan efsanevi bir yaratıktır. Kafası ve vücudunun kalan kısmı çok farklıdır. Kuş veya insan kafasına sahipken vücudunun kalan kısmının aslan şeklinde olan bir heykel olduğu söylenir. Aslına Mısır mitolojisinde ortaya çıkmıştır. Ancak Yunan mitolojisinde de çok popüler bir mitolojik yaratık haline gelmiştir. Büyük önem taşımaktadır.

Koschei The Deathless

Slav mitolojisinden gelen bir efsanevi varlık olarak görülür. Ölümsüzlük özelliğinin olması ile çok ünlüdür. Yalnızca bir şey onu öldürebilir. O da ruhunun yok edilmesidir. Ancak ruhunu bulmak imkansızdır. Ruhunu çok gizli bir yere küçücük olacak bir şekilde saklamıştır. Ruhu, küçük bir iğne şeklindedir ve kimsenin gitmeye cesaret edemediği bir adada saklıdır. Bu nedenle onu öldürmek mümkün olmamıştır.

Vodyanoy

Kaynağının Rus mitolojisi olduğu görülmektedir. Çuvaş mitolojisine bakıldığında ise Vodyanoy, su ruhu olarak anılır. Efsanevi hikayelerde boğularak öldüğü söylenmektedir. Öldükten sonra ise su cinine dönüşmüştür. Yarı insan görünümüne sahiptir. Nehirlerde ve büyük göllerde yaşadığına inanılır. Hatta zamanla kendi ailesine sahip olduğu söylenir. Böylece pek çok aile de oluşmuştur. Anlatılan bu hikayeye göre nehirde ve gölde birçok aile yaşamaktadır. 

Baba Yaga

Baba Yaga, Türk – Altay mitolojisinde yer alır. Kötülüğün simgesi olarak anılmaktadır. İnsanoğlunu yoldan çıkardığı ve kötü yola sürüklediğine inanılır. Oldukça güçlü ve kısa bir boya sahip olduğu söylenir. Karanlık güçlere sahiptir. Genel olarak yerin altında yaşar. Kötülük ile bağdaştırılır. Ayrıca bu yaratık, Bulgar kültüründe de yer alır ve cadı olarak bahsedilir. Şeytanın yarattığı bir varlık olarak anılmaktadır. Maniheizm inancında da bulunur ve bu inançta şeytan sembolünü simgelemektedir.

Kumiho 

Kore mitolojisine ait olan bu yaratık insan bedenine dönüşebilmektedir. Ancak bunun bir şartı vardır. Eğer 100 insanın ciğerini yerse bir insan formuna dönüşür. Güzelliği ile bilinen bu yaratık, bir resmin içine hapsedilmiştir. Bu resme 9 adet kuyruk çizilirse buradan kurtulacağı düşünülür. 

Black Annis

İngiliz mitolojisinde ortaya çıkmıştır. Black Annis hakkında çok çirkin olduğu ve korkunç olduğu söylenmektedir. Cadı olarak bahsedilir. Bu cadının hedefinde de çocuklar yer alacaktır. Ayrıca tırnaklarının da özellikle korkunç ve uzun, sert bir yapısı olduğu bilinir.  

Kasa – Obake 

Japon mitolojisinin ortaya çıkardığı bir yaratıktır. Tek gözüyle, tek diliyle ve tek bacağıyla dikkat çekmektedir. Her ne kadar korkunç ve farklı bir yaratık olsa da birine zarar verdiği görülmemiştir. Zararsız bir yaratıktır. 

Telefon üzerinden bağlandığını online burç yorumu falcı size online fal servisleri imkanıyla tüm sorularınıza yanıt verecektir. Daha önce denemediyseniz online fal hizmetinin avantajlarından faydalanabilirsiniz. İsminin online fal olması sizi yanıltmasın; online falcı da gerçek falcı olarak fal bakımı yapmaktadır.

İlgili yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir