Menü Kapat

Meditasyon Nedir, Nasıl Yapılır?  – Bölüm 1

Meditasyon Nedir, Nasıl Yapılır? - Bölüm 1 | Blog - Nar Fal

Meditasyon Nedir, Nasıl Yapılır?  – Bölüm 1 – 

Bu yazımızda meditasyon nedir ve nasıl yapılır sorularının cevabını bulacağız. Meditasyon derin düşünce demektir. İç huzurumuzu bulduğumuz, sessizlik içerisinde zihnimizi tamamen boşalttığımız bir beden ve ruh eğitimidir. Çeşitli telkinlerle ve bazı yöntemlerle meditasyon yapabilirsiniz. Meditasyon; günümüzde farklı inanışlarda, farklı mezheplerde farklı olarak yorumlanıp hayatın akışı içinde karşımıza çıkmaktadır. 

İş hayatı, okul hayatı, özel hayattaki sıkıntılarımız derken gelecek kaygımız büyük oranda artmış durumda. Yaşadığımız çağda çevremizden gelen çeşitli engellerle ruhsal sağlığımız bir türlü düzene girmeyebilir. Kökenleri bin yıllar öncesine dayanan meditasyon ve meditasyon teknikleri ruhsal huzura kavuşmamızı sağlayacak ilk adımdır. Sonrasında ise fiziksel sağlığımızın düzelttiği, hayata daha olumlu baktığımız ve maddi olarak getirilerimizin yükseldiğini görürüz.  

Küçük bir araştırma yapsak internet üzerinde binlerce farklı meditasyon tekniği buluruz. Nereden ve nasıl başlayacağımız karışık bir hal alır. Bu yüzden sizlere kolay başlangıçlar sunacak teknikleri derledik. 

Meditasyon Nedir, Nasıl Yapılır? - Bölüm 1 | Blog - Nar Fal
Meditasyon Nedir, Nasıl Yapılır? – Bölüm 1 | Blog – Nar Fal

Meditasyon Öncesi Neler Yapılmalı

Başlamadan önce zihnimizin tamamen boş olması gerekir. İlk öğrenmemiz gereken budur. Boş ve dingin bir zihin ile nasıl huzura kavuştuğumuza bir örnek verelim: Doğaya tek başınıza yürüyüşe çıktınız. Sadece doğa ve siz varsınız. Hiçbir düşünce yok aklınızda. Ne kadar huzurlu olduğunuzun farkındasınız değil mi? İşte bunu evde yapmanızı sağlayacağız. İşte yeni başlayacaklar için bazı tavsiyeler:

  • Karnınız tokken meditasyon yapmayın. Enerjiniz farklı yöne kanalize olacak ve zihninizi boşaltmanıza yardımcı olacaktır.
  • Başlamadan önce ılık bir duş alın
  • Rahat kıyafetler tercih edin. Bunun yanında rahat bir ortam tabii ki.
  • Bir mum yakabilirsiniz. Konsantre olmanızı artıracaktır. Mum yerine tütsü de tercih edebilirsiniz.
  • Etrafınızdaki dijital bütün aletleri kapatın. Telefon, bilgisayar, televizyon kapalı olsun. Çünkü sizi rahatsız etmeyecek bir ortam gerekiyor. Müzik dinlemek için telefonunuz açık olacaksa lütfen uçak bildirimler kapalı olsun.
  • Meditasyona başlamadan yirmi dakika önce yeşil çay içebilirsiniz. Konsantrasyonu artırdığı gibi uyumanızı da engelleyecektir. Budistlerin bu tekniği sıklıkla kullandığını biliyoruz.
  • Müzik dinlemek etkili bir yöntemdir. Sakin ve sözü olmayan müzikleri tercih edin. Doğa seslerini de kullanabilirsiniz. 
  • Meditasyon için ne çok ışık ne de az ışık gerekir. Ortamın loş olmasına dikkat edin

Bu şekilde ayrı ayrı yazıldığı zaman çok uzun ve zahmetli olduğunu düşünmeyin. Aslında hepsi çok kolay ve çok kısa sürede yapılacak tavsiyeler. Müzik açıyorsunuz, bildirimleri kapatıyorsunuz, loş ışıkta meditasyona başlıyorsunuz. Bu kadar kolay.

Meditasyon Pozisyonları

  • Bir yerde oturabilir ya da yerde bağdaş kurabilirsiniz. Burada önemli olan faktör duruş pozisyonunuzdur. Başınızın ve omuriliğinizin dik olması gerekiyor. Farklı bir şekilde olursa zihnimiz kaybolur. Dik durabilmek başlarda biraz zor olacaktır ama zamanla alışacaksınız. Bunun için kafanızın bulutlara değdiğini düşünebilirsiniz. 
  • Başlangıç seviyesi için gözlerin tam kapanması tavsiye edilmiyor. Çünkü gözler kapandığı zaman düşüncelere ve hayallere dalarız.
  • Başlangıç seviyesinde nefes kontörlü yapmanıza gerek yok. Doğal akışına bırakın. Zamanla en iyisini yapacaksınız.
  • Size eski bir nefes sayma yönetimden bahsedelim. Başlıyoruz nefesimizi saymaya… Ne zaman aklımıza bir düşünce geldi duruyoruz ve başa dönüyoruz. Çok etkili ve çok eski bir yöntemdir. 
  • 15 dakikalık meditasyonlarla başlayalım. Sonrasında zaten kendi isteğimize göre artırabilirsiniz.

Meditasyon konulu yazı serimizin birinci bölümünü burada bitiriyoruz. Uzun ve ayrıntılı bir konu olduğu için tek bir bölümle sınırlandırmak istemedik. Zihin ve düşünce ile bakılacak fallar da mevcuttur. Örneğin; zihin okuma falı. Aklınızdaki kişinin sizin hakkınızda neler düşündüğünü merak ediyorsanız gerçek falcı ile gerçek fal keyfi sizi bekliyor. online fal zihin okuma için iletişime geçebilirsiniz. 

İlgili yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir