Menü Kapat

TAROT FALI VE SARAYLI KARTLARIN ANLAMLARI

TAROT FALI VE SARAYLI KARTLARIN ANLAMLARI

TAROT FALI VE SARAYLI KARTLARIN ANLAMLARI

Önceki yazılarımızda tarot falı destesinde yer alan küçük arkana serilerini (değnekler (asalar), kılıçlar, kupalar ve tılsımlar) ve tarot falı ile numeroloji ilişkisinden ve sayıların anlamlarından bahsetmiştik. Tarot dosyasına dolu dizgin devam ediyoruz.

Siz, fal baktırmak istediniz ve fal çeşitleri arasından tercihinizi tarot falı üzerine kullandınız. Karşına oturduğunuz gerçek falcı veya telefon üzerinden hizmet aldığınız online falcı tarot falı destesinde seçtiğiniz kartların açılımına başlardı. Yorumlamasını yaparken elbette hem teknikleri hem de sezgisel gücünü kullanacaktır. Ancak aslında açılımı yapan gerçek falcı büyük arkana kartlarının açılımdaki etkisinin daha baskın olduğunu bilir. Bugün bahsedeceğimiz saraylı kartlar –krallar, kraliçeler, şövalyeler, prensler veya uşaklar- küçük arkana serileri içindeki etkisi en yüksek kartlardır.

TAROT FALI VE SARAYLI KARTLARIN ANLAMLARI
TAROT FALI VE SARAYLI KARTLARIN ANLAMLARI

Tarot Falı ve Saraylı Kartlar

Acemiliği temsil eden prensler veya uşaklar, ustalık dönemi için şövalye, rütbe kazanma kraliçe ve zirveye ulaşma da kral kartlarıyla simgelenir. 

Orta Çağ döneminde toplumda görülen hiyerarşik yapının özellikleri tarot falı kartlarında da kendini göstermektedir. Örnek vermek gerekirse tılsımlar soylu kesimi değnekler de köylüleri temsil etmektedir. Ancak saraylı kartlar toplulukları değil daha çok kişilikleri anlatır. Kişilik özellikleri, otorite figürleri, yoğunlukla eril veya dişil enerjilere sahip olan insanlar, finansal açıdan güçlü olanlar gibi karakterleri anlatır. 

Burada belirtmemiz gereken bir husus var, o da şu ki: Tarotta krallar erkeği kraliçeler de kadını simgeler diye bir kesinlik yoktur. Çünkü günümüzde artık tarot kartları cinsiyetçi biçimde yorumlanmamaktadır.

Saraylı kartlar 1’den 10’a sıralanan serilerin ardından geldiği için aslında bir durumun olgunlaşma evresini anlatır. Prensler gençlik ve toyluğu simgelerken, şövalyeler savaşmayı öğrenmiş ve engelleri aşmış olanı, kraliçeler olgun kadınları ve krallar da olgun erkekleri anlatır.

Tarot Falı ve Prensler (Uşaklar)

İlklerin ve yeniliklerin temsilcileridirler. Zirveye giden yoldaki ilk önemli basamaktır. Enerjisi yüksek ve hayata pozitif bakan insanları simgeler. Özgürlüklerine düşkündür, bilgiye aç ve heveslidirler. Geçmişe set çekilmesi gerektiğini öğütler. Fikirler ilk kez bu aşamadayken somutlaşmaya başlar. Fırsatlar yakalanabileceğini, yatırım imkânlarıyla karşılaşılabileceğini, yüksek motivasyonu haber verir.

Tarot Falı ve Şövalyeler

Kral tarafından ödüllendirilmiş, onurlu kişiliklerdir. Yetenekleri kanıtlanmıştır, planı bellidir, risk almayı sever ve cesurdur. Prens bir işe girişmiştir ancak bir yol haritasına sahip değildir. Ancak şövalyeler için gidecekleri yol nettir. Prensin başlattığını kararlılıkla tamamlama niyetindedir. Kılıç Şövalyesi en savaşçı olandır, Kupa Şövalyesi çok duygusaldır. Tılsım Şövalyesi biraz rüşvetçi olabilir ve her kapıyı maddiyatla açabileceğini söyler. Değnek Şövalyesi de oldukça atılgan ve zekidir. Hepsi sonuç itibariyle eylem kartıdır ve gençlik enerjisi taşırlar.

Tarot Falı ve Kraliçeler

Nazik ve ılımlı olan Kraliçeler, kimse tarafından fark edilmeyen güçtür. Bazen koruyucu bir anneyi bazen de mevki sahibi nüfuzlu bir kadını anlatır. Pasif, içe dönük ve alıcıdır. Dişil özelliklere sahip, duygusal bir erkeği de anlatabilir veya müdür yardımcısı gibi esas mevkide olan kişinin bir alt pozisyonunda yer alan kişiyi anlatır. Su elementini baskındır ve kraliçe kartlarının bir açılımda fazla olması bolluk anlamına da gelir. Bir kadından gelebilecek bir destek veya hamilelik haberini verebilir.

Tarot Falı ve Krallar

Çoğunlukla erkek figürü ile birlikte anılsa da güçlü bir kadını simgelediği de olur. Nihai amaçları temsil eder. Üst aklın kendisidir. Gelecek olumlu haberleri müjdeler. İstikrar ve düzeni anlatır. Dünyevi başarılar kazanmakla ilgilidir. Liderlik vasıflarına sahiptir ve otoriterdir.

  • Kılıç Kralı, emirlerinin yerine getirilmesi gerektiğini söyler ve kılıcının yıkıcı gücünü kullanmaktan çekinmezler.
  • Tılsım Kralı, maddi dünyanın ve paranın kralıdır.
  • Kupa Kralı, duygusal dünyaların kralıdır.
  • Değnek Kralı, çok yüksek bir enerji, girişimcilik ve zeka sahibidir.

İlgili yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir