Menü Kapat

ZİHİNSEL DETOKS İLE HAYATINIZI YENİDEN DÜZENLEYİN

ZİHİNSEL DETOKS İLE HAYATINIZI YENİDEN DÜZENLEYİN | Blog - Nar Fal

ZİHİNSEL DETOKS İLE HAYATINIZI YENİDEN DÜZENLEYİN

Beyin ve zihin üzerine çalışmalar yapan bilim insanları düşünce yapımızın inandıklarımız doğrultusunda şekillendiğini söylüyorlar. Düşüncelerimizi dağınık bir halden daha verimli bir akışa yönlendirmek için zaman zaman durarak hayatımıza dışarıdan bakmamız gerekir. Geçmişte yaşadıklarımız dolayısıyla zihnimize kazınmış olan dersler günümüzde artık geçerliliğini yitirmiş olmasına rağmen hayatımızda yer edinmeye devam ediyor olabilir. Zihinsel detoks ile ruhsal sağlığımıza sahip çıkabilir ve hayatta daha emin adımlarla yol alabiliriz.

Zaman zaman hayatımızı bir çıkmazda hissettiğimizde sorularımıza yanıt alabilmek için fal baktırmak isteyebiliriz. Geleceğimize yönelik çıkmaz görünen yolların çıkış yolunu isabetli öngörülerle bize aktaran bir gerçek falcı sayesinde de kendimizi daha iyi hissedebiliriz. Çok sayıda fal çeşitleri arasından seçtiğimize online fal olarak da bakım yaptırabilir ve gerçek falcı aracılığıyla neredeyse terapi seansından çıkmış gibi hissedebiliriz. 

ZİHİNSEL DETOKS

Zihinsel Detoks Nedir?

Zihinsel detoks, kısaca zihnimizi temizlemek anlamına gelir. Geçmişin bugüne hizmet etmeyen illüzyonlarından arınmaktır. Detoksun zihinsel olanında hayata yüklediğimiz anlamlar dolayısıyla hayat tatminimizin arttığının veya azaldığının farkında oluruz. Bugün yaşadığımız sorunların üstesinden geçmişten getirdiklerimizle gelemeyiz. Bu yüzden arada kendimize doğru çekilip beynimize reset atmamız gerekir.

Zihinsel Detoks Nasıl Yapılır?

Peki zihnimizi arındırmak için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor ve bilim insanları bu konuda neler söylüyor, bunalar bakalım.

Kabullenmek

İlk olarak hayatı olduğu gibi iyisiyle kötüsüyle kabul etmek çok önemli. Akışta kalarak anın getirdiklerini yaşayabilmek gerekir. Başımıza gelen olumsuz olayların hakkını vererek, kaçmadan yasını tuttuğumuzda iyileşme sürecimiz daha sağlam temeller üzerinde tamamlanıyor.

Affetmek

Geçmişte yaşadığınız ve halen sırtınızda yük olarak taşıdığınız her şeyi kabullendikten sonra affedin ve yolunuza devam edin. Geçmişinizle barışarak ondan alacağınız dersler kalır sadece hayatınızda. Yaşadıklarınızın ağırlığı altında ezilmenize ve kendinize bu eziyeti etmenize asla değmez.

Genellemelere Tutunmayın

Özellikle olumsuz bir gün yaşadığınızda tüm hayatınızın olumsuz olduğuna dair bir inanç geliştirebiliriz. Aynı şekilde olumlu genellemeler yaptığımızda da çok kolayca hayal kırıklığına uğrayabiliriz. Gün içerisinde de kurduğunuz cümlelerin de olumsuz olmamasına dikkat edin. Çünkü düşünceleriniz hayatınız haline gelir.

Değişmekten Korkmayın

Yaşamın özünde değişim yatar ve klişedir ama cidden de değişmeyen tek şey değişimdir. Ancak değişim insanı korkutur. Değişime alışabilmek için yaşam alanınızda minik minik yapacağınız değişikliklerle kendinizi alıştırabilirsiniz. Zihninizi yoran düşüncelerden kurtulmak için de değişimi yaratmak ve eski düşüncelerinizin yerini, bugüne uyan ve etkin kullanabileceğiniz düşüncelerle değiştirmeniz gerekir. Zihinsel detokstan sonra hayatınızın eski girdaplarına kapılmamak için değişimin sancılı sürecinden kaçınmamak şart.

Zihninizde Yarattığınız Senaryolara İnanmayın

Bazen gerçekçilikten koparak zihnimizde kendi kendimize kötü sonuçlanabilecek ihtimaller üzerinden senaryolar kurgulayıp bunlara inanabiliriz. Genellikle endişelerimizin neden olduğu bu durum olayları mantıksal çerçevede değerlendiremememize sebep olur ve kaygılarımız dolayısıyla moralimiz yerle bir olabilir. Bunun yerine senaryolar yazmaya başladığımızda bu duruma hemen müdahale edebilecek farkındalığa kavuşmamız gerekir. Kötü ve gerçek dışı varsayımlarınız zihninizde dolanırken bunu fark ederseniz anında buna dur deyin.

Kendinizi Suçlamaktan Vazgeçin

Bugüne kadar her ne yaptıysanız o an bildiğiniz şeyi veya yapabileceğinize inandığınız şeyi yaptınız. Bugünkü aklınız olsa elbette o şekilde yapmazdınız, bu şekilde düşünmüş olduğunuza eminiz. Ancak bu yaşadıklarınız sayesinde bugün bu aklınız var ve her ne yaşanmış olursa olsun buna müteşekkir olup kendinizi suçlamaktan vazgeçin.

Olumlu Özelliklerinize Odaklanın

Gelişmek için elbette zayıf yönlerinizin farkında olup bunun üzerine gitmeniz önemli. Ancak bunu yaparken güçlü olduğunuz özelliklerinizi veya sahip olduğunuz potansiyeli görmezden gelirseniz kendinizi değerlendirirken haksızlık edebilirsiniz. Sahip olduğunuz olumlu özelliklerinizi de kutlayın ve yaşadıklarınızdan çok daha fazlası olduğunuzu bilin.

İlgili yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir